Čokoládová Panna cotta

Čokoládová varianta slavného italského dezertu z vařené smetany, čokolády a dalších ingrediencí.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut + doba tuhnutí

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
500 ml smetany
100 g tmavé čokolády 60 %
50 g moučkového cukru
2 lžičky jemně mleté želatiny
2 lžičky vody
  maliny, borůvky nebo jiné sezónní ovoce na ozdobu
  slunečnicový olej na vymazání formiček
  formičky nebo hrnky na panna cottu o objemu 120 ml

 

 

Postup

 

1. Asi ve 2 lžících vody rozmícháme želatinu, necháme tak 5 minut stát, nebo tak dlouho,
dokud želatina neabsorbuje všechnu vodu
2. Smetanu nalijte do hrnce, na středním zdroji tepla ji mírně zahříváme, přidáme cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu, sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme, aby se vstřebala
3. Směs nalijte do čtyř formiček na panna cottu nebo postačí hrnečky o objemu 120 ml lehce vymazané olejem
4. Necháme v lednici 5–6 hodin ztuhnout
5. Tak 10 minut před podáváním vyndáme dezert z lednice, vyklopíme a ozdobíme malinami a borůvkami či jiným sezónním ovocem.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz