Čokoládová Panna cotta

Čokoládová varianta slavného italského dezertu z vařené smetany, čokolády a dalších ingrediencí.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut + doba tuhnutí

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
500 ml smetany
100 g tmavé čokolády 60 %
50 g moučkového cukru
2 lžičky jemně mleté želatiny
2 lžičky vody
  maliny, borůvky nebo jiné sezónní ovoce na ozdobu
  slunečnicový olej na vymazání formiček
  formičky nebo hrnky na panna cottu o objemu 120 ml

 

 

Postup

 

1. Asi ve 2 lžících vody rozmícháme želatinu, necháme tak 5 minut stát, nebo tak dlouho,
dokud želatina neabsorbuje všechnu vodu
2. Smetanu nalijte do hrnce, na středním zdroji tepla ji mírně zahříváme, přidáme cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu, sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme, aby se vstřebala
3. Směs nalijte do čtyř formiček na panna cottu nebo postačí hrnečky o objemu 120 ml lehce vymazané olejem
4. Necháme v lednici 5–6 hodin ztuhnout
5. Tak 10 minut před podáváním vyndáme dezert z lednice, vyklopíme a ozdobíme malinami a borůvkami či jiným sezónním ovocem.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení