Chilli krevety

Marinované středně velké krevety, orestované, servírované s ochucenou majonézou. Skvělý teplý předkrm nebo také chuťovka k vínu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Teplý krevetový předkrm. Doba přípravy 25 minut.

Ingredience

 

Na 20 kusů krevet:
20 ks středně velkých krevet
4 ks stroužky česneku
1 ks chilli papričky
80 ml citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
1 hrst čerstvě nasekané hladkolisté petrželky
  majonéza se zelenými olivami
  čerstvě namletý černý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Omyté krevety dáme do mísy, přidáme k nim prolisovaný česnek, nasekanou chilli papričku zbavenou jadřinců, přilijeme citrónovou šťávu
2. Osolíme, okořeníme nejlépe čerstvě namletým pepřem a vše důkladně promícháme, necháme 10 minut marinovat
3. Olivový olej rozpálíme ve velké pánvi s nepřilnavým dnem a pak na něm osmahneme krevety, stačí 2 minuty z každé strany
4. Orestované krevety posypeme hrstí nasekané hladkolisté petrželky a servírujeme s majonézou se zelenými olivami, případně s nějakým dipem.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení