Chřest v palačince

Palačinky naplněné chřestem, servírované přelité dresinkem z dijonské hořčice, oleje, vody a nadrobno nasekaných bylinek.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Teplý předkrm s chřestem. Doba přípravy 40 minut + 20 minut odpočinutí

Ingredience

 

Rozpis na 2 porce:
300 g čerstvého zeleného chřestu
70 g hladké mouky
100 ml mléka
1 lžička vegety
1 lžíce minerální vody
1 lžíce másla
1 ks vejce
  olej na smažení
  špetka soli
  Na dresink:
60 ml olivového oleje
3 lžíce studené vody
1 lžíce nadrobno nasekaných bylinek
1 lžíce dijonské hořčice

 

 

Postup

 

1. Z mouky, mléka, rozklepnutého vejce, soli, připravíme tekuté těsto, necháme asi 20 minut odpočinout, přilijeme minerálku, rozmícháme a na rozehřátém oleji usmažíme slabé palačinky
2. Chřest oloupeme škrabkou na zeleninu, začínáme pod hlavičkou směrem dolů, dřevnatý konec odřízneme, pak dáme do studené osolené vody, přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut
3. Uvařený chřest ihned zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat
4. Dobře okapaný krátce orestujeme na másle, ochutíme vegetou a zabalíme do palačinek
5. Připravíme dresink; hořčici vyšleháme vidličkou s olejem, vodou a nasekanými bylinkami, dresinkem přelijeme naplněné palačinky.

Doporučení:
Zdobíme čerstvou zeleninou.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení