Chřest v palačince
Palačinky naplněné chřestem, servírované přelité dresinkem z dijonské hořčice, oleje, vody a nadrobno nasekaných bylinek.
Ingredience
| Rozpis na 2 porce: | |
| 300 g | čerstvého zeleného chřestu | 
| 70 g | hladké mouky | 
| 100 ml | mléka | 
| 1 lžička | vegety | 
| 1 lžíce | minerální vody | 
| 1 lžíce | másla | 
| 1 ks | vejce | 
| olej na smažení | |
| špetka soli | |
| Na dresink: | |
| 60 ml | olivového oleje | 
| 3 lžíce | studené vody | 
| 1 lžíce | nadrobno nasekaných bylinek | 
| 1 lžíce | dijonské hořčice | 
Postup
1. Z mouky, mléka, rozklepnutého vejce, soli, připravíme tekuté těsto, necháme asi 20 minut odpočinout, přilijeme minerálku, rozmícháme a na rozehřátém oleji usmažíme slabé palačinky
2. Chřest oloupeme škrabkou na zeleninu, začínáme pod hlavičkou směrem dolů, dřevnatý konec odřízneme, pak dáme do studené osolené vody, přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut
3. Uvařený chřest ihned zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat
4. Dobře okapaný krátce orestujeme na másle, ochutíme vegetou a zabalíme do palačinek
5. Připravíme dresink; hořčici vyšleháme vidličkou s olejem, vodou a nasekanými bylinkami, dresinkem přelijeme naplněné palačinky.
Doporučení:
Zdobíme čerstvou zeleninou.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
