Chřestová krémová polévka
Bílá polévka z vývaru z povařeného chřestu, smetany a koření.
Doba přípravy 40 minut
Ingredience
| 300 g | chřestu |
| 50 g | šunky |
| 2 lžíce | másla |
| 2 dl | sladké smetany |
| 1 ks | vaječný žloutek |
| 1 l | vody |
| muškátový květ | |
| hladká mouka | |
| lístky bazalky | |
| sůl |
Postup
1. Chřest opláchneme, odkrojíme zavadlé konce a nakrájíme na 3 cm dlouhé špalíčky
2. Pokrájené kousky chřestu nasypeme do vroucí vody a uvaříme do měkka, tedy cca 15 minut
3. Uvařený chřest scedíme, dáme do misky, vodu ve které se vařil dáme stranou, nevyléváme
4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme vodu ve které se vařil chřest, promícháme a povaříme 10-15 minut
5. Vývar zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek, ochutíme solí, špetkou muškátového květu
6. Nakonec do polévky vložíme kousky uvařeného chřestu a nudličky šunky, jednotlivé porce ozdobíme lístky bazalky.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
