Grilovaný chřest

Jen chvíli povařený chřest, grilovaný na pánvi, v troubě nebo na venkovním grilu, servírovaný přelitý zálivkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
300 g chřestu
  olivový olej
  voda
  sůl
60 ml Na zálivku:
2 lžíce exra virgin olivového oleje
  limetkové šťávy
  nejlépe čerstvě namletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Chřest vložíme do vařící osolené vody a vaříme jen 1 minutu, vodu slijeme a zeleninu ihned prolijeme studenou vodou
2. Stonky chřestu necháme důkladně okapat, pak je omastíme olivovým olejem a grilujeme na grilovací pánvi, nebo v troubě pod grilem, případně i na venkovním roštu grilu a to zprudka, asi 2 minuty
3. Porce chřestu přelijeme olivovou zálivkou a ihned podáváme například ke steakům.

Příprava zálivky:
Limetkovou šťávu prošleháme spolu s olivovým olejem, mírně ji osolíme a okořeníme pepřem.

Doporučení:
Takto ugrilovaný chřest nakrájený na menší části se skvěle hodí od zeleninových salátů.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz