Grilovaný chřest

Jen chvíli povařený chřest, grilovaný na pánvi, v troubě nebo na venkovním grilu, servírovaný přelitý zálivkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
300 g chřestu
  olivový olej
  voda
  sůl
60 ml Na zálivku:
2 lžíce exra virgin olivového oleje
  limetkové šťávy
  nejlépe čerstvě namletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Chřest vložíme do vařící osolené vody a vaříme jen 1 minutu, vodu slijeme a zeleninu ihned prolijeme studenou vodou
2. Stonky chřestu necháme důkladně okapat, pak je omastíme olivovým olejem a grilujeme na grilovací pánvi, nebo v troubě pod grilem, případně i na venkovním roštu grilu a to zprudka, asi 2 minuty
3. Porce chřestu přelijeme olivovou zálivkou a ihned podáváme například ke steakům.

Příprava zálivky:
Limetkovou šťávu prošleháme spolu s olivovým olejem, mírně ji osolíme a okořeníme pepřem.

Doporučení:
Takto ugrilovaný chřest nakrájený na menší části se skvěle hodí od zeleninových salátů.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení