Chřestový salát
Salát připravený z povařeného chřestu, šunky prosciutto, cherry rajčátek, vajec uvařených na tvrdo, ředkviček ...
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
| 150 g | zeleného chřestu |
| 150 g | bílého chřestu |
| 150 g | šunky prosciutto |
| 1 trs | cherry rajčátek |
| 2 ks | na tvrdo uvařená vejce |
| ředkvičky | |
| olivový olej | |
| voda | |
| pepř | |
| sůl | |
| Na zálivku: | |
| 1 kelímek | bílého jogurtu |
| 1 hrst | nasekané petrželky a pažitky |
| 1-2 ks | stroužky česneku |
| pepř | |
| sůl |
Postup
1. Bílý chřest oloupeme (zelený se neloupe), povaříme v mírně osolené vodě doměkka, okapaný chřest nakrájíme na 3 cm velké špalíčky
2. Šunku nakrájíme na nudličky, vejce a rajčátka na čtvrtky, ředkvičky na plátky, naskládáme střídavě na talíř, lehce osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem
3. Nakonec salát přelijeme zálivkou z bílého jogurtu, který ochutíme utřeným česnekem, nasekanou pažitkou a petrželkou, osolíme
4. Podáváme chlazené, samotné, nebo z pečivem jako lehkou večeři.
Poznámka:
Více o chřestu najdete zde: Příprava chřestu, Renesance chřestu v Čechách, Chřest.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
