Lehký letní salát s opečenou bagetou

Salátek vhodný do letních parných dnů jako lehký oběd, servírovaný s opečenou bagetou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut

Ingredience

 

1-2 stonky cherry rčajčátek
1 hrst listů zelených bylinek
150 g sýru balkánského tipu
1 ks menší salátové okurky
  olivový olej
  pepř
  sůl
  Na dohotovení:
1 ks dlouhé bagety
1 ks stroužek česneku
  olivový olej

 

 

Postup

 

1. Otrhaná, omytá, důkladně okapaná keříčková rajčátka přepůlíme, propláchnuté a okapané listy bylinek natrháme na drobno, okurku nakrájíme na tenká kolečka, sýr nakrájíme na malé kostičky
2. Připravené ingredience hodíme do misky, pokapeme olivovým olejem, mírně okořeníme nejlépe čerstvě umletým pepřem a osolíme
3. Bagetu nakrájíme na plátky a na sucho ji opečeme, z obou stran, jednotlivé plátky mírně potřeme česnekem
4. Jednu až dvě bagety vyskládáme na talířek, hojně posypeme připraveným salátem a ihned podáváme.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz