Čínské zázvorové maso
Rychlá minutka z nudliček hovězího masa, pórku, zázvoru, vejce, solamylu ...
Doba přípravy 20 minut + doba odležení masa
Ingredience
| 500 g | zadního hovězího |
| 1 dcl | bílého vína |
| 1 ks | vejce |
| 1 ks | cibule |
| solamyl (škrobová moučka) | |
| sójová omáčka | |
| zázvor | |
| pórek | |
| pepř | |
| olej | |
| sůl |
Postup
1. Maso nakrájíme na nudličky, vejce rozmícháme se solamylem a bílým vínem, přidáme 2 lžičky strouhaného zázvoru a zakápneme sojovou omáčku, osolíme, opepříme
2. Do marinády vložíme nudličky masa a necháme 8 hodin odležet
3. Odleželé, okapané maso zprudka opečeme na oleji společně s pokrájeným pórkem.
Doporučení:
Takto upravené maso podáváme s rýží, těstovinami nebo hranolky. Kromě pórku můžete pokrm oživit nudličkami mrkve, papriky či jiné zeleniny.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
