Citrónový likér

Recept z Itálie s původním názvem "Limoncello".

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut + 2 týdny luhování.

Ingredience

 

750 g cukru
10 ks citronů
1 l 90 % alkoholu (destilátu)
1 l vody

 

 

Postup

 

1. Citrony v horké vodě důkladně okartáčujeme, tence oloupeme kůru (nesmí být na ní bílá vrstva), dáme do sklenice o obsahu 3 l se širokým hrdlem a zalijeme alkoholem, necháme 1 týden macerovat, občas protřepeme
2. Svaříme vodu s cukrem a vychladlou vodou zalijeme citrony s alkoholem a ještě 1 týden necháme luhovat
3. Tedy celkově po 14 dnech likér scedíme a nalijeme do lahví.

Doporučení:
Tento likér se podává dobře vychlazený, i sklenice při servírování by měly být nachlazené.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz