Citrónový likér

Recept z Itálie s původním názvem "Limoncello".

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut + 2 týdny luhování.

Ingredience

 

750 g cukru
10 ks citronů
1 l 90 % alkoholu (destilátu)
1 l vody

 

 

Postup

 

1. Citrony v horké vodě důkladně okartáčujeme, tence oloupeme kůru (nesmí být na ní bílá vrstva), dáme do sklenice o obsahu 3 l se širokým hrdlem a zalijeme alkoholem, necháme 1 týden macerovat, občas protřepeme
2. Svaříme vodu s cukrem a vychladlou vodou zalijeme citrony s alkoholem a ještě 1 týden necháme luhovat
3. Tedy celkově po 14 dnech likér scedíme a nalijeme do lahví.

Doporučení:
Tento likér se podává dobře vychlazený, i sklenice při servírování by měly být nachlazené.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení