Zabijačková játrová paštika

Výborná domácí paštika z receptáře paní Maruš.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 180 minut

Ingredience

 

3 kg bůčku bez kosti
1 kg vepřových jater
1,25 kg oloupané cibule
  česnek
  mleté nové koření
  mletý pepř
  sádlo pod cibuli
  sůl

 

 

Postup

 

1. Cibuli nakrájíme a na sádle necháme zesklovatět
2. Přidáme na kostky nakrájený bůček a dusíme pomalu až je hodně měkký (nesmíme zapomenout řádně míchat aby se nám to nepřipálilo)
3. Mezitím umeleme játra a pak dvakrát umeleme podušený bůček
4. Vše vrátíme do hrnce, přidáme podle chuti koření a česnek (nedáváme ničeho moc můžeme přidat před podáváním)
5. Znovu asi 10 minut dusíme, potom nepříliš horké plníme do sklenic asi 2 centimetry pod okraj sklenice
6. Uzavřeme a sterilujeme 1 hodinu na 100 °C, necháme do druhého dne a znovu sterilujeme 1 hodinu na 100 °C.

Doporučení:
Kdo nemá moc rád játrovou chuť, může dát jen polovinu jater a paštika bude také dobrá.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení