Domácí hovězí polévka
Polévka z hovězího masa, mrkve, celeru, bylinek a koření.
Doba přípravy 140 minut
Ingredience
| 400 g | hovězího předního |
| 2 lžíce | másla |
| 3 ks | kuliček nového koření |
| 3 ks | kuliček pepře |
| 2 ks | větší mrkve |
| 1 ks | cibule |
| 1 ks | svazku bylin: bobkový list, libeček, tymián |
| kousek celeru | |
| hrst nudlí | |
| petrželka | |
| voda | |
| sůl |
Postup
1. Hovězí maso dáme do hrnce, zalijeme 2 litry studené vody, přidáme oloupanou, přepůlenou cibuli, svazek bylinek, 1 očištěnou, přepůlenou mrkev, celer, kuličky pepře i nového koření, sůl, přivedeme k varu a zvolna vaříme pod pokličkou dvě hodiny, aby maso změklo
2. Pak maso vyndáme, necháme mírně zchladnout, obereme, nakrájíme na menší kousky, celer na kostičky, vývar přelijeme přes cedník a cibuli, bylinky i mrkev vyhodíme
3. Na rozehřátém másle osmahneme očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, aby zkřehla, pak ji spolu s nakrájeným masem, celerem dáme do vývaru, přivedeme k varu, přidáme nudle a povaříme je doměkka
4. Polévku ozdobíme při podávání petrželkou
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
