Domácí vařený sýr
Recept na domácí tavený sýr s libovolnou příchutí.
Doba přípravy 20 minut + doba tuhnutí
Ingredience
| 250 g | margarínu |
| 200 g | olomouckých tvarůžků |
| 125 g | taveného sýru |
| 1 ks | kysané smetany (125 g) |
| 0,5 ks | neslazeného kondenzovaného mléka (150 ml) |
| Příchutě: | |
| kmín | |
| červená paprika | |
| drcený pepř | |
| sekané ořechy | |
| česnek |
Postup
1. Ve vodní lázni rozpustíme margarín s taveným sýrem a tvarůžky
2. Vše šleháním spojíme a pak sundáme z ohně, necháme stále ve vodní lázni
3. Přidáme kondenzované mléko a kysanou smetanu a opět dobře promícháme
4. Příchutí sýru docílíme přidáním různých ingrediencí jako například kmínu, drceného pepře, česneku, bylinek ...
5. Tekutý sýr promíchaný s některou z příchutí nalijeme do připravených forem (formy) a necháme v lednici ztuhnout.
Doporučení:
Z jedné dávky si můžete vytvořit i několik příchutí sýru, použijeme menší formy a jednotlivé ingredience promícháme přímo ve formě.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
