Dort z piškotového korpusu plněný tvarohovou náplní a jahodami

Piškotový korpus naplněný tvarohovou náplní a půlkami jahod, ozdobený opět jahodami a vyšlehaným tvarohem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Jahodovo-tvarohový dort. Doba přípravy 60 minut.

Ingredience

 

Na korpus:
250 g hladké mouky
250 g cukru krupice
250 g másla
100 ml vlažné vody
100 ml oleje
4 ks vajec
1/2 sáčku prášku do pečiva
  mouka na vysypání plechu
  tuk na vymazání plechu
  dortová forma 23 cm
  Na náplň a zdobení:
2 ks vaničky tučného tvarohu
1 ks vejce
125 g másla
2 sáčky vanilkového cukru
  čerstvé jahody
  moučkový cukr dle chuti

 

 

Postup

 

1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky
2. Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme olej a vlažnou vodu, nakonec zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta
4. Hmotu nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypanou dortovou formu
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) dorůžova
6. Korpus necháme vychladnout, vyklopíme ho z formy a v půli překrojíme na dvě kola
7. Připravíme si náplň; povolené máslo vyšleháme s cukry a vejcem, pozvolna do něj zašleháme obě vaničky tvarohu
8. Jahody důkladně omyjeme a necháme úplně oschnout
9. Spodní část piškotového korpusu vrátíme zpět do formy a potřeme ji částí tvarohové náplně, poklademe polovinami jahod, ovoce zaděláme opět tvarohovou náplní
10. Položíme druhou část piškotového korpusu, tu poklademe jahodami a dort potřeme zbylou tvarohovou náplní
11. Hotový dort necháme v lednici ztuhnout.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz