Grilovaná křídla
Na roštu grilu grilovaná marinovaná křídla, podávaná s dipem.
Doba přípravy 20 minut + doba marinování
Ingredience
| 16 ks | kuřecích křídel |
| Na marinádu: | |
| 100 ml | koly |
| 1 lžička | soli |
| 2 lžíce | worcesterské omáčky |
| 2 lžíce | sójové omáčky |
| 2 lžíce | olivového oleje |
| 2 ks | stroužků česneku |
| mletý pepř | |
| Na dip: | |
| 200 g | řeckého jogurtu |
| 100 g | sýru s modrou plísní |
| 1 ks | jarní cibulky |
| mletý pepř | |
| sůl |
Postup
1. Z kuřecích křídel odsekneme krajní část, větší křídla můžeme ještě rozkrojit, pak omyjeme a osušíme
2. V misce promícháme oloupané utřené stroužky česneku, worcester, sójovou omáčku, olivový olej, kolu, sůl a mletý pepř
3. Do většího plastikového sáčku vlijeme marinádu, přidáme kuřecí křídla, sáček uzavřeme a dáme do chladu marinovat nejméně na 2 hodiny (čím déle, tím lépe)
4. Potom kuřecí křídla grilujeme asi 15 minut, záleží na jejich velikosti
5. Podáváme s dipem připraveným promícháním řeckého jogurtu se strouhaným sýrem, na drobno nasekanou cibulkou, solí a pepřem.
Doporučení:
Křídla můžeme předvařit ve slané vodě doměkka a pak stačí ke grilování 3 minuty po každé straně.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
