Grilovaný hermelín podávaný s mango-brusinkovým chutney
Další originální recept ze Sedlčan na grilovaný hermelín, servírovaný spolu s mango-brusinkovým chutney ochuceným čerstvým koriandrem.
Doba přípravy 35 minut
Ingredience
| 1 balení | Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou |
| alobal | |
| olej | |
| Na mango-brusinkové chutney: | |
| 1 ks | manga |
| 1 ks | stroužek česneku |
| 1 ks | malé chilli papričky |
| 1/2 ks | cibule |
| 2 lžíce | pokrájeného koriandru |
| 1 lžíce | strouhaného zázvoru |
| 1 lžíce | cukru |
| 40 ml | octa |
| brusinková omáčka (je součástí balení) | |
| voda | |
| sůl |
Postup
1. Na kostičky postupně nakrájíme oloupané mango, cibuli a česnek, zalijeme 200 ml vody, přidáme ocet, špetku soli, šťávu ze zázvoru a pokrájenou čili papričku, vzniklou směs za občasného míchání zvolna vaříme, dokud nezhoustne, nakonec přimícháme pokrájený koriandr
2. Hermelíny lehce potřeme olejem, zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany asi 5 minut
3. Hotové hermelíny rozdělíme na talíře a doplníme směsí z manga.
Doporučení:
Brusinkovou omáčku přiloženou v balení podáváme buď zvlášť, nebo ji přimícháme do chutney.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
