Grilovaný hermelín se špenátem, ořechy, rozinkami a česnekem
V alobalu ugrilovaný hermelín, servírovaný s podušeným špenátem a brusinkovou omáčkou.
Doba přípravy 25 minut
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 1 balení | Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou |
| 300 g | listového špenátu |
| 60 g | vlašských ořechů |
| 50 g | rozinek |
| 30 g | másla |
| 1 ks | stroužek česneku |
| 1 lžička | drceného pepře |
| 150 ml | 30 % smetany |
| brusinková omáčka (je součástí balení) | |
| sůl |
Postup
1. Špenát důkladně očistíme a necháme okapat
2. V pánvi nahřejeme máslo, přidáme rozinky, drcené ořechy a krátce opečeme; poté přimícháme česnek, směs „necháme zavonět“, zalijeme ji smetanou a zvolna svaříme zhruba na poloviční porci, nakonec do ní vložíme nahrubo pokrájený špenát, přisolíme, opepříme a mícháme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina
3. Mezitím hermelíny zabalíme do alobalu, grilujeme z každé strany asi 5 minut
4. Špenát rozdělíme na talíře s grilovanými hermelíny a podáváme spolu s brusinkovou omáčkou
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
