Grilovaný hermelín se špenátem, ořechy, rozinkami a česnekem

V alobalu ugrilovaný hermelín, servírovaný s podušeným špenátem a brusinkovou omáčkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
300 g listového špenátu
60 g vlašských ořechů
50 g rozinek
30 g másla
1 ks stroužek česneku
1 lžička drceného pepře
150 ml 30 % smetany
  brusinková omáčka (je součástí balení)
  sůl

 

 

Postup

 

1. Špenát důkladně očistíme a necháme okapat
2. V pánvi nahřejeme máslo, přidáme rozinky, drcené ořechy a krátce opečeme; poté přimícháme česnek, směs „necháme zavonět“, zalijeme ji smetanou a zvolna svaříme zhruba na poloviční porci, nakonec do ní vložíme nahrubo pokrájený špenát, přisolíme, opepříme a mícháme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina
3. Mezitím hermelíny zabalíme do alobalu, grilujeme z každé strany asi 5 minut
4. Špenát rozdělíme na talíře s grilovanými hermelíny a podáváme spolu s brusinkovou omáčkou

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz