Grilovaný hermelín se špenátem, ořechy, rozinkami a česnekem

V alobalu ugrilovaný hermelín, servírovaný s podušeným špenátem a brusinkovou omáčkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
300 g listového špenátu
60 g vlašských ořechů
50 g rozinek
30 g másla
1 ks stroužek česneku
1 lžička drceného pepře
150 ml 30 % smetany
  brusinková omáčka (je součástí balení)
  sůl

 

 

Postup

 

1. Špenát důkladně očistíme a necháme okapat
2. V pánvi nahřejeme máslo, přidáme rozinky, drcené ořechy a krátce opečeme; poté přimícháme česnek, směs „necháme zavonět“, zalijeme ji smetanou a zvolna svaříme zhruba na poloviční porci, nakonec do ní vložíme nahrubo pokrájený špenát, přisolíme, opepříme a mícháme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina
3. Mezitím hermelíny zabalíme do alobalu, grilujeme z každé strany asi 5 minut
4. Špenát rozdělíme na talíře s grilovanými hermelíny a podáváme spolu s brusinkovou omáčkou

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení