Gulášová polévka
Polévka s vložkou nakrájených brambor a masa.
Doba přípravy 80 minut
Ingredience
| 2,25 l | vody |
| 350 g | předního masa hovězího |
| nebo vepřového | |
| 450 g | brambor |
| 5 g | tuku |
| 5 g | hladké mouky |
| 2 ks | stroužků česneku |
| 1 ks | větší cibule |
| mletá paprika | |
| mletý pepř | |
| kmín | |
| sůl |
Postup
1. Maso nakrájíme na menší kousky, orestujeme ho na zpěněné cibuli
2. Asi po 10 minutách zaprášíme pánev hladkou moukou, vše podlijeme trochou vody, osolíme a za občasného míchání ještě chvíli dusíme
3. Přidáme vodu a maso vaříme do poloměkka
4. Když je maso poloměkké, přidáme na kostičky nakrájené brambory, mletou papriku, mletý pepř, kmín a česnek utřený se solí a vaříme na mírném ohni, až jsou brambory i maso doměkka.
Doporučení:
- V létě můžeme přidat při vaření ještě 2 pokrájená rajčata a drobně nakrájenou papriku.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
