Silvestrovská gulášová polévka

Polévka z hovězího masa, paprik, koření, cibule a dalších ingrediencí.

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 100 minut

Ingredience

 

500 g hovězího předního masa
250 g brambor
800 ml hovězího vývaru
2 lžíce vepřového sádla
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce mleté papriky
2 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce majoránky
1 lžíce kmínu
3 ksw bobkových listů
3 ks barevných paprik
3 ks stroužků česneku
2 ks cibule
1 ks chilli papričky
1/2 ks krajíce staršího tvrdšího chleba
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. V kastrolu na rozehřátém sádle osmahneme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule
2. Očištěné hovězí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu k cibuli a ze všech stran orestujeme, přidáme mletou papriku, kmín, protlak, oloupané na drobno nakrájené stroužky česneku, bobkové listy, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přiklopené na mírném ohni dusíme téměř doměkka (asi 60 minut)
3. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriky i chilli papričku očistíme a nakrájíme na nudličky
4. Chléb nastrouháme a spolu s bramborami, paprikami i chilli papričkou přidáme do polévky a povaříme doměkka (asi 15 minut)
5. Nakonec přidáme na jemno nasekanou petrželku, majoránku a dochutíme solí i pepřem.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení