Hermelínové brambory
Pečené brambory ochucené sýrem a hermelínem
Doba přípravy 25 minut
Ingredience
| 750 g | nových (raných) brambor |
| 200 g | hermelínu |
| 100 g | tvrdého sýra |
| 1 lžíce | másla |
| česnek | |
| sůl | |
| voda |
Postup
1. Větší brambory dobře opereme, ale neloupáme
2. Rozpůlíme je po délce a na rozkrojené straně potřeme peroutkou namočenou v rozpuštěném másle
3. Brambory vyskládáme na plech řeznou stranou nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka, během pečení brambory mírně kropíme vodou, aby byly po upečení křehčí
4. Brambory vytáhneme z trouby, řeznou plochu potřeme česnekem utřeným se solí, poklademe plátky hermelínu a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem
5. Dáme je do trouby na chvíli zapéci.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
