Italská peperonata

Zeleninová příloha z paprik, rajčat, cibule, česneku a koření. Skvělá příloha k masu, nebo vegetariánský pokrm.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 35 minut

Ingredience

 

3 ks barevných masitých paprik
2 ks větší rajčata
1 ks cibule
1 palice česneku
1 lžička oregana
  balzamikový ocet
  olivový olej
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky, papriky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky, rajčata omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky
2. Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme cibulku, pak zmírníme zdroj tepla a přidáme na plátky nakrájený česnek, restujeme asi 1 minutu
3. Přidáme papriky, pokrm osolíme a okořeníme oreganem a pepřem, dusíme pod pokličkou asi 10 minut
4. V této fázi přidáme do pokrmu na kostičky nakrájená rajčata, ještě chvíli vše povaříme bez pokličky 5. Nakonec dle chuti dosolíme, zakápneme balzamikovým octem a ihned podáváme.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz