Hovězí wellington

Beef Wellington je hovězí svíčková nebo roštěná upečená v celku nebo také po porcích v kabátku z listového těsta. Mezi maso a těsto se dává ještě jedna vrstva ingrediencí, například směs hub, paštika, kuřecí maso …

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 100 minut

Ingredience

 

700 g hovězí svíčkové nebo roštěnce
350 g mletého kuřecího masa
1 balíček listového těsta
2 ks vajíček
1 ks žloutku
1 ks cibule
1 ks rohlíku
4 lžíce smetany ke šlehání
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce másla
1 lžíce worcesterské omáčky
1/2 lžičky sladké mleté papriky
  mletý černý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Svíčkovou očistíme, odblaníme, potřeme olejem a v hluboké pánvi na oleji 15 minut ze všech stran opečeme, pak maso vyjmeme a necháme vychladnout
2. Rohlík nakrájíme na plátky a zakápneme trochou vlažné vody
3. Cibuli očistíme a nadrobno nakrájenou necháme na rozpuštěném másle zesklovatět, pak pánvičku sundáme z tepelného zdroje
4. K orestované cibuli přidáme namočený a vymačkaný rohlík, umleté kuřecí maso, vejce, smetanu, vše promícháme, osolíme, dochutíme pepřem, mletou červenou paprikou a worcesterskou omáčkou
5. Prochladlé maso osolíme a okořeníme pepřem, ze všech stran zabalíme do kuřecí směsi a dáme na chvíli do lednice vychladit
6. Listové těsto rozválíme na tenký plát a vychlazené maso do něj zabalíme
7. Balíček položíme na vodou pokropený plech spojem dolů, potřeme rozšlehaným žloutkem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 10 minut, dokud těsto nevyskočí, pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších cca 50 minut (roštěnou o něco málo déle)
8. Prochladlý pokrm nakrájíme na plátky tak 1 cm silné a můžeme servírovat.

Doporučení:
Kuřecí mleté maso lze nahradit na cibulce podušenými houbami, paštikou ...

Poznámka:
Recept na listové těsto najdete zde: Listové těsto.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz