Hovězí wellington

Beef Wellington je hovězí svíčková nebo roštěná upečená v celku nebo také po porcích v kabátku z listového těsta. Mezi maso a těsto se dává ještě jedna vrstva ingrediencí, například směs hub, paštika, kuřecí maso …

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 100 minut

Ingredience

 

700 g hovězí svíčkové nebo roštěnce
350 g mletého kuřecího masa
1 balíček listového těsta
2 ks vajíček
1 ks žloutku
1 ks cibule
1 ks rohlíku
4 lžíce smetany ke šlehání
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce másla
1 lžíce worcesterské omáčky
1/2 lžičky sladké mleté papriky
  mletý černý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Svíčkovou očistíme, odblaníme, potřeme olejem a v hluboké pánvi na oleji 15 minut ze všech stran opečeme, pak maso vyjmeme a necháme vychladnout
2. Rohlík nakrájíme na plátky a zakápneme trochou vlažné vody
3. Cibuli očistíme a nadrobno nakrájenou necháme na rozpuštěném másle zesklovatět, pak pánvičku sundáme z tepelného zdroje
4. K orestované cibuli přidáme namočený a vymačkaný rohlík, umleté kuřecí maso, vejce, smetanu, vše promícháme, osolíme, dochutíme pepřem, mletou červenou paprikou a worcesterskou omáčkou
5. Prochladlé maso osolíme a okořeníme pepřem, ze všech stran zabalíme do kuřecí směsi a dáme na chvíli do lednice vychladit
6. Listové těsto rozválíme na tenký plát a vychlazené maso do něj zabalíme
7. Balíček položíme na vodou pokropený plech spojem dolů, potřeme rozšlehaným žloutkem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 10 minut, dokud těsto nevyskočí, pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších cca 50 minut (roštěnou o něco málo déle)
8. Prochladlý pokrm nakrájíme na plátky tak 1 cm silné a můžeme servírovat.

Doporučení:
Kuřecí mleté maso lze nahradit na cibulce podušenými houbami, paštikou ...

Poznámka:
Recept na listové těsto najdete zde: Listové těsto.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení