Italská peperonata
Zeleninová příloha z paprik, rajčat, cibule, česneku a koření. Skvělá příloha k masu, nebo vegetariánský pokrm.
Doba přípravy 35 minut
Ingredience
| 3 ks | barevných masitých paprik |
| 2 ks | větší rajčata |
| 1 ks | cibule |
| 1 palice | česneku |
| 1 lžička | oregana |
| balzamikový ocet | |
| olivový olej | |
| mletý pepř | |
| sůl |
Postup
1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky, papriky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky, rajčata omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky
2. Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme cibulku, pak zmírníme zdroj tepla a přidáme na plátky nakrájený česnek, restujeme asi 1 minutu
3. Přidáme papriky, pokrm osolíme a okořeníme oreganem a pepřem, dusíme pod pokličkou asi 10 minut
4. V této fázi přidáme do pokrmu na kostičky nakrájená rajčata, ještě chvíli vše povaříme bez pokličky 5. Nakonec dle chuti dosolíme, zakápneme balzamikovým octem a ihned podáváme.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
