Italská rajská polévka

Recept z Itálie na chutnou sladkokyselou polévku z rajčat a dalších ingrediencí.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 40 minut

Ingredience

 

1 l vody
2-4 lžíce rajčatového protlaku
150 g vařených nudlí nebo jiných těstovin
5 ks kuliček celého pepře
3 ks kuliček nového koření
1 ks bobkového listu
1 ks skořice
1 ks menší cibule
  ocet
  cukr
  sůl
  Na jíšku:
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
  čerstvá bazalka na ozdobu

 

 

Postup

 

1. Do vody dáme vařit rajčatový protlak, cibuli překrojenou na dvě půlky a koření
2. Vaříme asi 25 minut
3. Připravíme si jíšku tak, že na rozehřátém másle orestujeme, za stálého míchání, hladkou mouku
4. Polévku zahustíme jíškou, provaříme, dochutíme solí, cukrem, popřípadě octem
5. Přecedíme a vložíme uvařené nudle, zdobíme bazalkou.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz