Italský bramborový salát s bazalkou

Přílohový salát vhodný například ke smaženým rybám, nebo ho podáváme i samostatně.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut + hodina odležení

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
500 g salátových brambor
500 g cukety
250 g rajčat
150 g sýra mozzarella
1 svazek tymiánu
5 lžic olivového oleje
5 lžic octa
2 lžičky soli
2 ks stroužky česneku
1/8 l vývaru
  voda
  snítka bazalky
  čerstvě namletý pepř

 

 

Postup

 

1. Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky
2. Cuketu omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, stroužky česneku prolisujeme
3. Lístky z tymiánu zamícháme s česnekem, solí a pepřem do cukety
4. Na rozpáleném oleji cuketové kostičky asi 5 minut opékáme, pak je přidáme do mísy k ostatním ingrediencím i s připravenými brambory
5. Výpek z pánve rozředíme s vývarm a octem, směsí přelijeme salát a necháme ho v klidu asi 1 hodinu odležet
6. Rajčata nakrájíme na dílky, osolíme je a opepříme
7. Sýr nakrájíme na kostičky a bazalku na proužky
8. Rajčata a sýr zamícháme do odleželého salátu a můžeme servírovat.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení