Jahodové tiramisu

Oblíbený italský dezert připravený z mascarpone, čerstvých jahod, mandlového likéru, vajíček a cukrářských piškotů.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut + doba chlazení 4-6 hodin

Ingredience

 

00 g mascarpone
400 g jahod
80 g cukru krupice
70 ml mandlového likéru
1 sáček vanilkového cukru
14 ks cukrářských piškotů
2 ks vejce

 

 

Postup

 

1. V míse utřeme žloutky a cukr s vanilkovým cukrem, promícháme s mascarpone a opatrně zapracujeme ušlehaný sníh z bílků
2. Jahody omyjeme, necháme okapat, pak je nakrájíme na plátky
3. Větší skleněnou misku vyložíme polovinou cukrářských piškotů, pokapeme je mandlovým likérem a poklademe částí jahodových plátků
4. Jahody zakryjeme polovinou ušlehaného mascarpone, poklademe druhou polovinou piškotů, ochutíme likérem, jahodami a mascarpone
5. Horní vrstvu ozdobíme plátky jahod a dáme do chladničky odležet 4-6 hodin.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení