Kaviárová vejce ve tvaru lodiček

Kaviárová vejce podáváme jako předkrm při slavnostních příležitostech. Počítáme 1-2 vejce na osobu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut

Ingredience

 

8 ks vejce
80 g plátků tvrdého sýru
50 g černého kaviáru
1 lžíce smetany
  pár kapek tabasca
  červená paprika
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

1. Vejce uvaříme na tvrdo, necháme vychladit, pak je oloupeme, rozpůlíme podélně na půlky, žloutky vyjmeme
2. V misce žloutky rozetřeme s lžící smetany, pár kapkami tabasca a solí
3. Směsí naplníme otvory v bílcích, každý ozdobíme lžičkou kaviáru
4. Plátky sýru nařežeme na kostičky 2,5 x 2,5 cm velké, propícháme párátky, plachty napícháme do vajíček
5. Nakonec lodičky ozdobíme proužky paprik a můžeme podávat.

Doporučení:
Místo špejlí můžete použít tenké slané tyčinky

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz