Kachní prsa na černém pivě
Na zkaramelizované cibulce opečené porce kachních prsou, podlité černým pivem, upečené doměkka.
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 4 ks | kachní prsa (asi 800 g) |
| 1 ks | cibule |
| 200 ml | černého piva |
| 2-3 lžíce | hladké mouky |
| 1 lžíce | másla |
| 1 lžíce | oleje |
| 1 lžička | cukru |
| trochu divokého koření (nové koření, bobkový list, tymián) | |
| sůl |
Postup
1. Kachní prsa opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme
2. Maso osolíme a posypeme mletým divokým kořením, obalíme v hladké mouce
3. V pekáči rozehřejeme olej s máslem, vsypeme oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli a cukr, za stálého míchání necháme pomalu zkaramelizovat do zlatohnědé barvy
4. Do pekáčku na cibuli vložíme porce kachny a z obou stran je opečeme, pak maso podlijeme pivem
5. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme doměkka
6. Upečené maso na talířích přelijeme šťávou z výpeku.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme například bramborové knedlíky nebo krokety.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
