Kachní prsíčka s omáčkou cumberland
Zprudka opečená kachní prsa, marinovaná, servírovaná nakrájená na tenké plátky spolu s ovocnou omáčkou.
Autor ReceptyOnLine.cz
Doba přípravy 40 minut + 12 hodin marinování
Ingredience
| 400 g | kachní prsa i s kůží |
| čtyřbarevný drcený pepř | |
| sůl | |
| Na marinádu: | |
| 400 ml | červeného vína |
| 70 g | brusinek |
| 30 g | medu |
| 4 cl | koňaku nebo brandy |
| citronová a pomerančová kůra | |
| sůl | |
| Na omáčku: | |
| 200 g | rybízového džemu |
| 100 g | brusinek |
| 15 g | pikantní hořčice (dijonská) |
| 1 lžička | worcesterské omáčky |
| 1 lžička | pomerančové šťávy |
| citronová šťáva | |
| mletý zázvor | |
| sůl |
Postup
1. Kachní prsa nasolíme a okořeníme podrceným pepřem a kmínem, zprudka je opečeme nejprve ze strany, kde je kůže (opékáme asi 2 minuty), poté z druhé strany (prsa nesmí být zcela propečená), pak je necháme odpočinout
2. Připravíme si marinádu; všechny ingredience na marinádu spolu smícháme a prsa do ní položíme tak, aby byla celá ponořená, marinujeme minimálně 12 hodin
3. Omáčku připravíme z vína, do kterého přidáme pomerančovou kůru, džem, brusinky, hořčici a zázvor, vše necháme povařit tak 10-15 minut, nakonec omáčku dochutíme worcesterskou omáčkou, citronovou a pomerančovou šťávou, dle chuti ji osolíme
4. Kachní prsa vyjmeme z marinády, nakrájíme na tenké plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Doporučení:
Jako další přílohu můžeme podávat například glazírovanou cibulku.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
