Kapr v citronovém těstíčku

Porce kapra 2x obalené v kořeněné strouhance a vejcích nastavených mlékem, usmažené v dobře rozpáleném oleji pěkně dozlatova.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

1000 g

  kapra
2 lžíce sušené nastrouhané citronové kůry (prodává se jako koření)
1 lžice dobromysli (oregano)
2 ks vejce
  citronová šťáva
  mléko
  kmín
  sůl
  olej na smažení
  kolečka citronu, proužky nakládané papriky a kousek petrželky na ozdobu

 

 

Postup

 

1. Kapra naporcuje, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet
2. Strouhanku promícháme s citronovou kůrou a dobromyslí, vejce rozšleháme s trochou mléka
3. Porce kapra namočíme ve vejci a pak obalíme v okořeněné strouhance, postup 2x zopakujeme
4. Kapra smažíme dozlatova, z obou stran, na dobře rozpáleném oleji
5. Podáváme s vařenými brambory, na talíři ozdobíme jednotlivé porce kapra kolečkem citronu, proužkem papriky a kouskem petrželky.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz