Kapr v citronovém těstíčku

Porce kapra 2x obalené v kořeněné strouhance a vejcích nastavených mlékem, usmažené v dobře rozpáleném oleji pěkně dozlatova.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

1000 g

  kapra
2 lžíce sušené nastrouhané citronové kůry (prodává se jako koření)
1 lžice dobromysli (oregano)
2 ks vejce
  citronová šťáva
  mléko
  kmín
  sůl
  olej na smažení
  kolečka citronu, proužky nakládané papriky a kousek petrželky na ozdobu

 

 

Postup

 

1. Kapra naporcuje, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet
2. Strouhanku promícháme s citronovou kůrou a dobromyslí, vejce rozšleháme s trochou mléka
3. Porce kapra namočíme ve vejci a pak obalíme v okořeněné strouhance, postup 2x zopakujeme
4. Kapra smažíme dozlatova, z obou stran, na dobře rozpáleném oleji
5. Podáváme s vařenými brambory, na talíři ozdobíme jednotlivé porce kapra kolečkem citronu, proužkem papriky a kouskem petrželky.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení