Kapr po francouzsku
Naložené porce kapra, obalené v hladké mouce, usmažené dozlatova.
Doba přípravy 20 minut + doba naložení
Ingredience
1 kg
| kapra | |
| 2 ks | cibule |
| 2 ks | bobkové listy |
| 1 lžička | tymiánu |
| citronová šťáva | |
| hladká mouka | |
| pepř | |
| sůl | |
| olej na smažení |
Postup
1. Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, rozemnutým tymiánem a bobkovým listem, pokapeme citronovou šťávou necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes celou noc
2. Porce rybího masa vyjmeme osušíme a obalíme v hladké mouce
3. Rybu osmažíme na oleji dozlatova, podáváme například s vařeným bramborem.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
