Karlovarský knedlík

Těsto připravené z mouky, mléka, housky, žloutku, sněhu z bílků.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

560 g hrubé mouky
200 g housky (z minulého dne)
20 g másla na ubrousky
1/2 l mléka
6 ks vajec
  sůl

 

 

Postup

 

1. Tvrdší housky nakrájíme na kostky, pokropíme trochou mléka a necháme vsáknout
2. Vejce oddělíme na žloutky a bílky
3. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, mírně osolíme, přidáme hrubou mouku,navlhčenou, nakrájenou housku, sníh vyšlehaný z bílků a směs lehce promícháme
4. Ze vzniklého těsta vytvarujeme knedlíkové šišky obvyklého tvaru, zabalíme je do navlhčených, máslem potřených ubrousků, zavážeme je nití a vložíme do vařící vody
5. Vaříme je na mírném plameni asi 20 minut
6. Po vyjmutí z vody je vybalíme a nakrájíme na plátky.

Doporučení:
Vhodné jako příloha k jemnějším masům (kuře na paprice, telecí).
Houskové knedlíky budou kypřejší, když část mléka nahradíme minerálkou.

Poznámka:
Knedlíky připravujeme vždy z hrubé mouky (z hladké mouky by se rozvařily).
Nejlepší jsou housky z minulého dne (knedlíky ze starších rohlíků nejsou tak vláčné a chutné).

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení