Kaviárová vejce ve tvaru lodiček
Kaviárová vejce podáváme jako předkrm při slavnostních příležitostech. Počítáme 1-2 vejce na osobu.
Doba přípravy 15 minut
Ingredience
| 8 ks | vejce |
| 80 g | plátků tvrdého sýru |
| 50 g | černého kaviáru |
| 1 lžíce | smetany |
| pár kapek tabasca | |
| červená paprika | |
| voda | |
| sůl |
Postup
1. Vejce uvaříme na tvrdo, necháme vychladit, pak je oloupeme, rozpůlíme podélně na půlky, žloutky vyjmeme
2. V misce žloutky rozetřeme s lžící smetany, pár kapkami tabasca a solí
3. Směsí naplníme otvory v bílcích, každý ozdobíme lžičkou kaviáru
4. Plátky sýru nařežeme na kostičky 2,5 x 2,5 cm velké, propícháme párátky, plachty napícháme do vajíček
5. Nakonec lodičky ozdobíme proužky paprik a můžeme podávat.
Doporučení:
Místo špejlí můžete použít tenké slané tyčinky
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
