Králičí rillettes
Rillattes připravený z králičího masa.
Tento původem francouzský recept se hodí především jako předkrm. Rillattes podáváme namazané na chleba. Doba přípravy 120 minut.
Ingredience
| 1,6 kg | králíka |
| 150 g | husího sádla |
| 1,5 l (asi) | vody |
| 200 ml | bílého vína |
| 8 ks | snítek tymiánu |
| 6 ks | kuliček černého pepře |
| 3 ks | bobkových listů |
| 1 ks | větvičky rozmarýnu |
| 1 ks | velké cibule |
| 1 ks | velké mrkve |
| mletý pepř | |
| sůl |
Postup
1. Oloupanou cibuli překrojíme na čtvrtiny, očištěnou mrkev nakrájíme na větší kousky, vše vložíme do hrnce s osolenou vodou, přilijeme bílé víno, přidáme kuličky pepře, bobkové listy, tymián a vodu přivedeme k varu
2. Pečlivě očištěného králíka rozčtvrtíme, vložíme do vroucího zeleninového základu, teplotu snížíme a maso zvolna vaříme pod pokličkou doměkka a nezačne se uvolňovat od kostí
3. Králíčí kousky vyjmeme z hrnce, necháme zchladnout, pak maso obereme od kostí, natrháme na drobno a promícháme s na jemno nasekanými lístečky rozmarýnu
4. V kastrůlku rozpustíme sádlo, po částech do něho přidáváme maso a vše neustále mícháme, aby se sádlo s masem dobře propojilo, pak dochutíme solí i pepřem a sundáme z tepla
5. Rillettes mažeme na chléb a podáváme s kouskem rajčátka a trochou nasekané jarní cibulky.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
