Vejce Benedikt

Královské pohoštění! Ztracená vejce servírovaná na opečených plátcích toastového chleba obloženého šunkou a listy salátu, přelitá holandskou omáčkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Ztracená vejce v luxusním převleku

Ingredience

 

  Rozpis na 4 porce:
4 ks vejce
4 ks plátky libové šunky
4 ks plátky toastového chleba nebo půlky žemlí
4 lžíce holandské omáčky
1-2 lžíce octa
1 l vody
  směs salátových listů
  mletý pepř
  máslo
  sůl

 

 

Postup

 

Příprava ztraceného vejce:
1. V hrnci přivedeme vodu s octem k varu
2. Vařící vodu roztočíme pomocí vařečky a do vzniklého víru opatrně vložíme rozklepnuté vejce, asi 2 minuty ho vaříme, pak opatrně vytáhneme, nejlépe pomocí dřevěné naběračky s otvory
3. Postup opakujeme i u dalších 3 vajíček.

Dohotovení:
1. Toasty nebo přepůlené žemle opečeme dozlatova na troše másla nebo v toustovači
2. Opečené pečivo obložíme po plátku šunky, na ni poklademe ztracené vejce a ozdobíme lístky salátu
3. Vejce Benedikt osolíme, okořeníme pepřem a přelijeme lžící holandské omáčky, ihned podáváme.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení