Králičí rillettes

Rillattes připravený z králičího masa.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Tento původem francouzský recept se hodí především jako předkrm. Rillattes podáváme namazané na chleba. Doba přípravy 120 minut.

Ingredience

 

1,6 kg králíka
150 g husího sádla
1,5 l (asi) vody
200 ml bílého vína
8 ks snítek tymiánu
6 ks kuliček černého pepře
3 ks bobkových listů
1 ks větvičky rozmarýnu
1 ks velké cibule
1 ks velké mrkve
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Oloupanou cibuli překrojíme na čtvrtiny, očištěnou mrkev nakrájíme na větší kousky, vše vložíme do hrnce s osolenou vodou, přilijeme bílé víno, přidáme kuličky pepře, bobkové listy, tymián a vodu přivedeme k varu
2. Pečlivě očištěného králíka rozčtvrtíme, vložíme do vroucího zeleninového základu, teplotu snížíme a maso zvolna vaříme pod pokličkou doměkka a nezačne se uvolňovat od kostí
3. Králíčí kousky vyjmeme z hrnce, necháme zchladnout, pak maso obereme od kostí, natrháme na drobno a promícháme s na jemno nasekanými lístečky rozmarýnu
4. V kastrůlku rozpustíme sádlo, po částech do něho přidáváme maso a vše neustále mícháme, aby se sádlo s masem dobře propojilo, pak dochutíme solí i pepřem a sundáme z tepla
5. Rillettes mažeme na chléb a podáváme s kouskem rajčátka a trochou nasekané jarní cibulky.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení