Krevetové špízy
Na jehlách napíchané obří krevetky, marinované, grilované na grilu, nebo opečené na rozpáleném oleji dozlatova.
Doba přípravy 30 minut + doba marinování
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 16 ks | mražených předvařených krevet (tygří, obří ... garnáti) |
| olej | |
| sůl | |
| Na marinádu: | |
| 2-3 lžíce | olivového oleje |
| 2 ks | stroužky česneku |
| 1 ks | kousek zázvoru |
| šťáva z 1/2 ks citrónu | |
| špetka chilli koření |
Postup
1. Do misky nalijeme trochu olivového oleje, přidáme nastrouhaný zázvor, rozdrcený nebo prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a chilli koření
2. V marinádě promícháme pozvolna rozmražené krevety, nádobu pokryjeme fólií a dáme do lednice marinovat
3. Marinované krevety napichujeme po čtyřech na grilovací jehly, osolíme je a na dobře rozpáleném grilu grilujeme z obou stran dozlatova, nebo je můžeme zprudka opéci v rozpáleném oleji.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme například opečené bagetky a cizrnové pyré.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
