Krevety vařené
Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod nebo jako lahůdku.
Doba přípravy 25 minut
Ingredience
| Pro 6 osob: | |
| 800 g | povařených krevet v celku |
| 200 g | čerstvého másla |
| zelená petrželka | |
| Vývar: | |
| 3 l | vody |
| 1/8 l | octa |
| 15 ks | rozdrcených zrnek pepře |
| 2 ks | bobkového listu |
| zelená petrželka |
Postup
1. Do hrnce dáme vodu, ocet, sůl, koření a vše vaříme asi 5 minut
2. Pak do vývaru vhodíme krevety a 3 minuty je povaříme
3. Vývar slijeme a krevety v nádobě rychle nad ohněm osušíme
4. Nakonec je v celku upravíme na talíř a ozdobíme zelenou petrželkou
5. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod nebo jako lahůdku
Obměna:
Zmrazené krevety rozbalíme a při pokojové teplotě je necháme napolo rozmrazit, pak krevety vložíme do vařící vývaru a 15-20 minut povaříme.
Doporučení:
Příloha: Topinky nebo chléb a čerstvé máslo nebo studená tatarská omáčka.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
