Na pánvi opečené garnati nebo krevety

Skvělý teplý předkrm nebo lehký hlavní chod.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

24 ks neloupaných velkých syrových garnátů (krevet)
4 ks větší stroužky česneku
125 g másla
6 lžic brandy
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  mletý černý pepř
  sůl
  Příloha:
  klínky citrónu
  chléb ciabatta

 

 

Postup

 

1. Ostrým nožem oloupáme a pak nakrájíme česnek
2. Omyjeme garnáty (krevety) a osušíme je papírovým ubrouskem
3. Ve velké pánvi rozpuštěné máslo s olejem, přidáme česnek a garnáty (krevety) a opečeme je za stálého míchání na prudkém plameni 3-4 minuty, dokud nezrůžoví
4. V této fázi pokrm zastříkneme brandy a podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a ihned servírujeme s klínky citrónu a chlebem ciabatta.

Doporučení:
Recept na ciabattu najdete zde: Ciabatta.

Poznámka:
Ciabatta: Italský chléb známý také jako olivový chléb. Vyrábí se z bílé nebo hnědé mouky spojené olivovým olejem. Je o něco tužší a často se ochucuje bylinkami, které se přidávají bud' do těsta nebo se jimi před pečením posypává povrch.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení