Krevety vařené

Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod nebo jako lahůdku.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

Pro 6 osob:
800 g povařených krevet v celku
200 g čerstvého másla
  zelená petrželka
  Vývar:
3 l vody
1/8 l octa
15 ks rozdrcených zrnek pepře
2 ks bobkového listu
  zelená petrželka

 

 

Postup

 

1. Do hrnce dáme vodu, ocet, sůl, koření a vše vaříme asi 5 minut
2. Pak do vývaru vhodíme krevety a 3 minuty je povaříme
3. Vývar slijeme a krevety v nádobě rychle nad ohněm osušíme
4. Nakonec je v celku upravíme na talíř a ozdobíme zelenou petrželkou
5. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod nebo jako lahůdku

Obměna:
Zmrazené krevety rozbalíme a při pokojové teplotě je necháme napolo rozmrazit, pak krevety vložíme do vařící vývaru a 15-20 minut povaříme.

Doporučení:
Příloha: Topinky nebo chléb a čerstvé máslo nebo studená tatarská omáčka.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení