Krupicový dezert s jablky

Vaše pohoštění pro nejmenší

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

  • Cukr krupice do mléka + do jablek, 3+2 lžíce
  • Cukr vanilkový 1 balení
  • Čokoláda strouhaná, 4 lžíce
  • Jablko 1/2 kg
  • Krupice do mléka + do jablek, 3+1 lžíce
  • Máslo 1 lžička
  • Mléko 1/2 l

 

Postup

 

Do horkého mléka dáme lžičku másla, 3 lžíce krupice, 3 lžíce cukru, vanilkový cukr a vaříme, dokud krupice nezhoustne.

Přiklopíme pokličkou a necháme trochu vychladnout. Potom nalijeme do sklenic.

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do kastrůlku, zalijeme 50 ml vody, přidáme 2 lžíce cukru a vaříme, až jsou jablka měkká.

Pak jablka rozmixujeme, vmícháme lžíci krupice a povaříme za stálého míchání ještě aspoň 5 minut.

Vychladlá jablka rozdělíme do sklenic na krupici.

Nakonec ozdobíme strouhanou čokoládou.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení