Staročeský povidloň

Povidlová pochoutka

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Cukr moučka 2 lžíce
  • Cukr vanilkový 1 balení
  • Mouka hrubá 230 g
  • Ostatní ztužovač šlehačky, 1 balení
  • Prášek do pečiva 1/2 balení
  • Rum dle potřeby na zředění povidel 
  • Sůl špetka 
  • Šlehačka 1 balení
  • Švestková povidla 200 g
  • Tuk ztužený, 100 g
  • Tvaroh 2 balení
  • Vejce 5 ks
  • Voda 500 ml

  

Pracovní postup

 

Vodu se solí a tukem necháme přejít varem a za stálého míchání přisypáváme mouku, až uvaříme hustou kaši.

Dáme částečně vychladit a pak postupně zašleháváme jedno vejce za druhým a nakonec prášek do pečiva.

Těsto rozetřeme do slabé vrstvy na 2 plechy vyložené pečícím papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 min bez otevírání, až má těsto narůžovělou barvu a naskočí jako věnečky.

Dáme vychladit.

Připravíme krém. Tvarohy smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru.a vanilkovým cukrem a vmícháme šlehačku ušlehanou se ztužovačem.

Jednu placku potřeme povidly naředěnými trochou rumu, na povidla rozetřeme tvarohový krém a navrch přiložíme druhou placku. Trochu přimáčkneme a povrch pocukrujeme.

Necháme odležet do druhého dne.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz