Staročeský povidloň

Povidlová pochoutka

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Cukr moučka 2 lžíce
  • Cukr vanilkový 1 balení
  • Mouka hrubá 230 g
  • Ostatní ztužovač šlehačky, 1 balení
  • Prášek do pečiva 1/2 balení
  • Rum dle potřeby na zředění povidel 
  • Sůl špetka 
  • Šlehačka 1 balení
  • Švestková povidla 200 g
  • Tuk ztužený, 100 g
  • Tvaroh 2 balení
  • Vejce 5 ks
  • Voda 500 ml

  

Pracovní postup

 

Vodu se solí a tukem necháme přejít varem a za stálého míchání přisypáváme mouku, až uvaříme hustou kaši.

Dáme částečně vychladit a pak postupně zašleháváme jedno vejce za druhým a nakonec prášek do pečiva.

Těsto rozetřeme do slabé vrstvy na 2 plechy vyložené pečícím papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 min bez otevírání, až má těsto narůžovělou barvu a naskočí jako věnečky.

Dáme vychladit.

Připravíme krém. Tvarohy smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru.a vanilkovým cukrem a vmícháme šlehačku ušlehanou se ztužovačem.

Jednu placku potřeme povidly naředěnými trochou rumu, na povidla rozetřeme tvarohový krém a navrch přiložíme druhou placku. Trochu přimáčkneme a povrch pocukrujeme.

Necháme odležet do druhého dne.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení