Kung Pao z vepřového masa
Jedna z mnoha variant klasického receptu.
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
| 500 g | vepřové kýty |
| 150 g | burských oříšků |
| 0,5 ks | pórku |
| 1 ks | papriky |
| 3 lžíce | sójové omáčky |
| 3 lžíce | oleje |
| sůl | |
| voda na podlití |
Postup
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz1. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky
2. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na nudličky
3. Na oleji orestujeme kousky masa, přidáme buráky a po chvíli i sójovou omáčku a pórek s paprikou, občas promícháme
4. Když už je maso skoro měkké, podlijeme trochou vody a krátce povaříme, případně dochutíme solí.
Doporučení:
Do Kung-Paa můžeme přidat také špetku kari, nebo na podlití použít vývar místo vody. Skvělé je i Kung-Pao z kousků kuřecího masa.
Poznámka:
Podáváme nejlépe s rýží nebo nudlemi.
