Marinovaná kuřecí křidélka grilovaná

V pikantní marinádě přes noc marinovaná kuřecí křídla, opečená na roštu grilu dozlatova, podávaná k pivu či vínu spolu s čerstvým pečivem jako ostré pohoštění.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Jednoduché a chutné pohoštění na grilu. Doba přípravy 40 minut.

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
1 kg kuřecích křídel
  Na ostrou marinádu:
8 lžic sójové omáčky
4 lžíce medu
2 lžíce oleje
1 lžička soli
4 ks stroužky česneku
1-2 ks chilli papričky
  směs barevných pepřů

 

 

Postup

 

1. Oloupaný česnek prolisujeme nebo utřeme, smícháme ho s olejem, medem, sójovou omáčkou a solí
2. Chilli papričky zbavíme jadřinců, nadrobno nasekáme a přidáme do marinády
3. Umytá a osušená křidélka vložíme do marinády a necháme je nejlépe celou noc, na chladném místě, marinovat
4. Marinovaná křidélka grilujeme na dobře rozehřátém roštu grilu, ze všech stran, dozlatova, během grilování je potíráme zbylou marinádou a dochutíme čerstvě namletým pepřem.

Doporučení:
Takto připravená křidélka podáváme s čerstvým pečivem a dobře vychlazeným pivem nebo sklenicí vína.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz