Marinovaná kuřecí křidélka grilovaná

V pikantní marinádě přes noc marinovaná kuřecí křídla, opečená na roštu grilu dozlatova, podávaná k pivu či vínu spolu s čerstvým pečivem jako ostré pohoštění.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Jednoduché a chutné pohoštění na grilu. Doba přípravy 40 minut.

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
1 kg kuřecích křídel
  Na ostrou marinádu:
8 lžic sójové omáčky
4 lžíce medu
2 lžíce oleje
1 lžička soli
4 ks stroužky česneku
1-2 ks chilli papričky
  směs barevných pepřů

 

 

Postup

 

1. Oloupaný česnek prolisujeme nebo utřeme, smícháme ho s olejem, medem, sójovou omáčkou a solí
2. Chilli papričky zbavíme jadřinců, nadrobno nasekáme a přidáme do marinády
3. Umytá a osušená křidélka vložíme do marinády a necháme je nejlépe celou noc, na chladném místě, marinovat
4. Marinovaná křidélka grilujeme na dobře rozehřátém roštu grilu, ze všech stran, dozlatova, během grilování je potíráme zbylou marinádou a dochutíme čerstvě namletým pepřem.

Doporučení:
Takto připravená křidélka podáváme s čerstvým pečivem a dobře vychlazeným pivem nebo sklenicí vína.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení