Medová vepřová žebírka

Vepřová žebírka marinovaná v marinádě z medu, citronové šťávy, piva a dalších ingrediencí, grilovaná na roštu grilu, nebo upečená v troubě.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Další z mnoha variant grilovaných žebírek. Doba přípravy 30 minut + 24 hodin marinování

Ingredience

 

4 kg vepřových žebírek
  Na marinádu:
0,3 l světlého piva
8 lžic medu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce chilli koření
1 lžíce šalvěje
  sůl

 

 

Postup

 

1. Žebírka naporcujeme na menší porce, položíme je do pekáčku a zalijeme marinádou, marinujeme 24 hodin, během marinování je nejméně dvakrát otočíme
2. Druhý den žebírka vytáhneme z lednice, posypeme solí (případně i grilovacím kořením) a grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu, nebo je můžeme upéci v troubě dozlatova, při grilování či pečení je potíráme zbylou marinádou.

Příprava marinády:
Do piva zamícháme citronovou šťávu spolu s medem, kořením a solí, marinádu zamícháme a můžeme aplikovat.

Doporučení:
Kdo má rád, může přidat do marinády i 2-3 ks stroužky česneku.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení