Pečená vepřová žebra

V pikantní marinádě naložená uvařená vepřová žebra, dopečená v troubě.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Uvařená žebra opečená na grilu. Doba přípravy 70 minut + nejméně 2 hodiny marinování

Ingredience

 

1 kg vepřových masitých žeber
5-6 ks kuliček nového koření
5-6 ks kuliček celého pepře
2 ks celé bobkové listy
  voda
  sůl
  Na marinádu:
0,5 l černého piva
1/2 balení směsi koření Country (nebo podle chuti)
1-2 ks červené chilli papričky
2 lžičky pepře
  sůl

 

 

Postup

 

1. Opláchnutá vepřová žebra dáme vařit do mírně osolené vody na cca 45 minut, poloměkka žebra vytáhneme a necháme vychladnout
2. Marinádu připravíme z černého piva, do kterého zamícháme Country koření, mletý pepř, nadrobno nasekané chilli papričky a sůl
3. Žebra hojně potřeme marinádou a marinujeme nejméně 2 hodiny
4. Žebra pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, pak je necháme vychladit
5. Těsně před podáváním hotová žebra dáme na 10 minut do trouby vyhřáté na 230-240 °C a ihned je teplé servírujeme s čerstvým pečivem a studeným pivem.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení