Medovníčkové dortíčky

Dortíčky s krémem a rumem

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Cukr krupice  
  • Jedlá soda  
  • Máslo  
  • Med  
  • Mléko  
  • Mouka hladká  
  • Ocet  
  • Kondenzované mléko slazené 
  • Marcipánové hvězdičky 
  • Rum  
  • Vejce  
  • Vlašské ořechy nastrouhané

 

Postup

 

TĚSTO - 50g másla, 2 lžíce medu, 80g krupicového cukru, 50ml mléka, 1 vejce, 1 lžíce octa, 250g hladké mouky, 1 lžíce jedlé sody

KRÉM - 250g másla, 200ml kondenz.mléka slaz. (salko), 20ml rumu

DOHOTOVENÍ - 100g nastrouhané vlašské ořechy

 

Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustit, pak směs sundat z ohně, přidat vejce, ocet a promíchat. Za stálého míchání přisypat prosátou mouku s jedlou sodou. Vše zpracovat na nelepivé těsto, rozválet na plát silný 4mm. Vykrájet 36 koleček (prům. 5cm). Z odkrojků vykrájet 12 malých koleček (prům. 2,5cm), kolečka i zbytky těsta dát na plechy s pečícím papírem. Postupně péct na 200°C asi 5 minut. Po upečení nechat vychladnout.

Máslo vyšlehat za postupného přidávání kondenz.mléka na hladký krém, ochutit rumem. Vychladlé odkrojky nastrouhat nebo rozdrtit, nastrouhané vlašské ořechy smíchat s drobečky. Medovým krémem vždy na sebe slepíme 3 větší kolečka. Pak celý povrch dortíčků potřeme krémem a obalíme ve směsi drobečků s ořechy. Vršek dortíčků ozdobit malými kolečky z upečeného těsta a na ně dát marcipánovou hvězdičku, buď předem připravenou nebo koupenou.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz