Na pánvi opečené garnati nebo krevety
Skvělý teplý předkrm nebo lehký hlavní chod.
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
| 24 ks | neloupaných velkých syrových garnátů (krevet) |
| 4 ks | větší stroužky česneku |
| 125 g | másla |
| 6 lžic | brandy |
| 4 lžíce | olivového oleje |
| 2 lžíce | nasekané čerstvé petrželky |
| mletý černý pepř | |
| sůl | |
| Příloha: | |
| klínky citrónu | |
| chléb ciabatta |
Postup
1. Ostrým nožem oloupáme a pak nakrájíme česnek
2. Omyjeme garnáty (krevety) a osušíme je papírovým ubrouskem
3. Ve velké pánvi rozpuštěné máslo s olejem, přidáme česnek a garnáty (krevety) a opečeme je za stálého míchání na prudkém plameni 3-4 minuty, dokud nezrůžoví
4. V této fázi pokrm zastříkneme brandy a podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a ihned servírujeme s klínky citrónu a chlebem ciabatta.
Doporučení:
Recept na ciabattu najdete zde: Ciabatta.
Poznámka:
Ciabatta: Italský chléb známý také jako olivový chléb. Vyrábí se z bílé nebo hnědé mouky spojené olivovým olejem. Je o něco tužší a často se ochucuje bylinkami, které se přidávají bud' do těsta nebo se jimi před pečením posypává povrch.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
