Pepřové steaky marinované v pivu
V pivu a dalších ingrediencích marinované grilované steaky z hovězí svíčkové nebo hovězího roštěnce.
Steaky z hovězí svíčkové. Doba přípravy30 minut + doba marinování
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 4 ks | steaky z hovězí svíčkové nebo roštěnce |
| 2 ks | stroužky česneku |
| 250 ml | černého piva s plnou, poněkud sladší chutí |
| 2 lžíce | worcesterské omáčky |
| 2 lžíce | hnědého cukru |
| 1 lžíce | drceného pepře |
| 1 lžíce | oleje |
| sůl |
Postup
1. Oloupané stroužky česneku utřeme se solí
2. Smícháme worcesterskou omáčku s černým pivem, olejem, hnědým cukrem a 1 lžičkou soli, do marinády pak zamícháme utřený česnek
3. Očištěné steaky poklademe do hlubšího pekáčku a přelijeme je připravenou marinádou, marinujeme je nejméně 2 hodiny uložené v lednici, během marinování je několikrát obrátíme
4. Steaky vyjmeme z marinády, vetřeme do nich podrcený pepř a dáme je na gril
5. Grilujeme asi 6 minut po každé straně, během grilování maso potíráme zbylou marinádou.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme čerstvý chléb a grilovanou zeleninu.
